05-06

Arena BC bildas den 1 mars 2005 vid ett möte i Bowling Arena. Tommy Ericsson väljs till klubbens första ordförande någonsin.

Vid bildandet har klubben fem medlemmar, men vi bestämmer oss för att satsa på att få ihop ett 8-mannalag till seriespelet den kommande hösten. Eftersom vi är så sugna på att komma igång spelar vi vårt första KM redan i maj 2005. Olle Gannerud blir Arena BC:s förste klubbmästare genom tiderna.


Under våren och sommaren blir vi stadigt fler spelare. När träningen drar igång i augusti är vi elva medlemmar.

Första matchen någonsin spelas den 16 augusti 2005, en träningsmatch mot Gislaveds BK i Bowling Arena. Gislaved vinner med 14-6.


Vår turnering - ABC Tournament- ser dagens ljus direkt. från början var det tänkt att vi skulle möta Vinno i en träningsmatch. Men när även Vetlanda BC anmäler intresse att spela gör vi snabbt om det till en turnering med sex lag. Arena BC vinner turneringen efter en rafflande final mot Bogesund från Ulricehamn.


Arena BC ställer upp med ett lag i division III Norra Småland. Första seriematchen någonsin spelas mot NBS/Form i Nässjö. Det blev seger med 13-7. Som grädde på moset vann vi även mot Pondus med 11-9. Bättre start går ju inte att få.

I Höstserien kommer Arena BC på andra plats  med sju vunna, tre oavgjorda och bara två förluster.

Vårserien, uppflyttningsserien till tvåan, går inte lika bra. Laget kommer femma i serien.

2005/2006