16-17

Säsongen 2016/2017 kommer att gå till historien som det år HBK-spelarna fick spela galet många matcher. Redan innan jul hade en del spelare kommit upp i nästan 20 matcher och Björn Tisell hade spelat nästan 100 serier.


Orsaken var att HBK anmält 8-mannalag både till division tre och reservlagsserien och precis innan seriestarten blev av med flera spelare, Leszek, Arne, Carolina och några till kunde inte spela.


Under våren blev det dock något bättre då HBK fick en del nytillskott, bland annat drog Janne Björk på sig en huskvarnatröja igen efter några års uppehåll.


A-laget gjorde en hyfsad säsong men slutade trots det på den nedre halvan av tabellen. B-laget hängde länge med i toppen av reservserien men hamnade till slut på fjärde plats efter en rad lite onödiga förluster på hemmaplan.


Dan Gunnarsson blev den andre spelaren i klubbens historia att slå en 300-serie, vilket gjordes vid en seriematch mot JKK F, 29/10-16.


Hela styrelsen fick sitta kvar från året innan och Björn Tisell blev omvald som ordförande för imponerande åttonde gången.


RC Open spelades för tolfte året i rad och denna gång blev svenska mästaren Team Clan vinnare av turneringen. Det ser ut som att RC Open etablerat sig som en av landets bättre försäsongsturneringar, intresset att delta är stort.


Olle Assarsson blev för femte gången, fjärde året i rad, klubbmästare när HBK avgjorde sitt KM hemma i RC Bowl. Finalmatchen mot överraskningen Gunnar Bäckström blev en rafflande historia där Olle först i de sista rutorna kunde säkra segern.

2016-2017