HBK veteran

Huskvarna BowlingKlubb

10 år 2015




HBK veteranlag


Vill du vara med och spela veteranbowling i HBK?


Huskvarna BK har planer på att nästa säsong ställa upp med ett åttamanna veteranlag i den serie som finns i nordvästra Småland, SM-serien för pensionärer. Seriespelet är öppet för spelare 60 år och äldre. Nästa säsong, 2019/2020, får spelare födda våren 1960 vara med och spela.


Man behöver inte vara pensionär för att få vara med, men matcherna spelas under dagtid på vardagar, så det underlättar.

I övrigt spelas matcherna enlig samma regler som för ordinarie seriespelet, alltså med banpoäng.

Säsongen är dock kortare, de första matcherna spelas i slutet av oktober och serieavslutning är i mitten av mars. Sammanlagt blir det mellan 12-14 matcher, varav hälften på hemmaplan.


Du behöver inte vara aktiv spelare i HBK eller ens ha licens för att få vara med i vårt lag. Både damer och herrar är välkomna. Spelare från andra klubbar, i rätt ålder givetvis, är också välkomna. Men vi vill dock att du i så fall blir stödjande medlem i HBK.


Kostnad för deltagande är den innevarande säsongen 600:-/match, vilket betalas av spelarna själva, dvs 75:-/match. Vi reserverar oss dock för ändrade kostnader till nästa säsong.

Spelarna betalar också resorna själv. Dessa samordnas dock av HBK.


Säsongen 2018/2019 har lag från bowlinghallarna i Nässjö, Vetlanda, Gislaved, Tranås, Rosenlund, Värnamo samt Eksjö deltagit. Lagen har varit uppdelade på två divisioner med sex lag i varje. Här hittar du tabellerna.


Tycker du det här låter som en kul grej?

Kontakta i så fall Olle Assarsson på mail: olof.assarsson@gmail.com. Vi behöver din intresseanmälan senast 10 maj 2019 för att ha möjlighet att anmäla lag.

Har du frågor får du gärna ringa: 036-60822



Våra sponsorer